Thursday, August 11, 2011

Segmen Kecantikan [Part 1] - Rambut Hitam & Sihat


Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua..



Sahur tak pagi tadi ? Pukul berapa bangun ? Or bangun tidur just minum ari masak je macam aku 1st puasa hari tu. keh keh keh ! Sekarang tak lagi. Setiap hari aku sahur sebab perut tong aku ni tak tahan lapar and paling menyirap bila pukul 10pagi je perut dah kriakkkkk.. keriukkkkk! =.="



Dari malam tadi aku fikir nak update hape dalam belog aku ni. Suddenly dapat idea yang memang bernas dari otak aku yang genius ni. Ohh, Shampoo Bawang. aku teringat padamu.
Keh keh keh.



sekadar dipinggiran ; ehsan Mr.Google




Actually aku dah dengar pasal Shampoo ni dah lama dah. Masa aku still di Segamat lagi. Masa tu aku dok mengadu kat member aku, si awin ni. Rambut banyak nak mampuih gugur. Dah la rambut aku seciput je lahai ! Kalau hari - hari gugur, bukan 2-3helai, tapi 200-300 helai la aku agak , mau botak licin gak kepala aku.




Tapi tu lah, mungkin Allah belum nak temukan aku dengan dia..ehh..ehh..macam dah nak melalut! maksud aku Allah belum nak temukan aku denagn Shampoo Bawang ni la.(-.-)"! Masa kat Segamat dulu, bape banyak kali la aku outing sana, keluar sini.harammmm..tak penah pun terfikir nak cari Shampoo Bawang ni.




Start aku dok Shah Alam ni la and mungkin lokasi Shampoo tu yang bila aku masuk je Giant Seksyen 7 , pegi tempat toiletries..hah!terbentang luas la Shampoo Bawang tu.takyah penat -penat belek nak cari, nak cam ni Shampoo Bawang ke Shampoo Nangka.




Aku beli yang botol kecik je sebab ingat nak try je. Tapi bila dah pakai dalam seminggu , roomate aku, zue cakap, rambut aku nampak lebat dan hitam. Aku pun rasa sebenarnya perubahan tu. Bila sikat rambut dah takde gugur - gugur ni der. Rambut aku dulu tak berapa nak hitam tapi sekarang sangat hitam. kau tengok je lah si Jackie Chan tu punya rambut. samo jo colour rambut aku dengan dia.amacam ? teruja tak ??



********************************************************************************



macam biasa : ehsan Mr.Google



Lagi satu, kalau kau suka beli shampoo yang wangi -wangi, or fruit fragrance, better kau takyah beli Shampoo Bawang ni sebab bau dia sangat lah tak best. Shampoo ni pun dari China kan ? so standard la orang cina dengan herba - herba tradisionalnya.Bau dia bukan macam bau ubat kat hospital. tu aku boleh terima lagi. Memang kaw kaw punya herba lah ! Tapi busuk tu sementara je, bila kau dah selalu guna, tengok hasil pun amat memberangsangkan.bau tu tolak tepi je. macam aku. Sekarang kebal je hidung ni. Nak biar setengah jam pun boleh kot ! keh keh keh.



Dari segi harga, aku tak nafikan memang ada mahal sikit. Botol kecik "hair strengthening shampoo " tu je dekat RM20. belum conditioner dia lagi (conditioner lagi mahal kot). Biasa beli Shampoo, RM20 boleh dapat conditioner sekali, kan?Tapi aku sarankan if kau nak try, beli je pack yang siap ada conditioner tu. dalam RM40++..tak rugi guna dia ni.sebab memang terbukti bagus.



contoh pack ; ehsan Mr.Google



And tak silap aku la, Shampoo Bawang ni ada banyak jenis. Yang aku pakai sekarang untuk hair strengthing (botol hitam). Ada lagi aku penah nampak botol colour hijau, ni untuk anti-hair fall. Botol colour grey pulak untuk anti-dundraff rasanya. Kat atas tu ada botol colour merah. ha, tu aku tak tahu untuk rambut apa.Banyak lagi product dia ni..tapi aku malas nak google. keh keh keh.


So apa tunggu lagi, "tambahkan kuantiti rambut anda. rambut adalah mahkota wanita."


amacam? rasa-rasa aku boleh ganti Jackie Chan tak ?




nota dari :
Photobucket

4 pembetulan:

Haslinda Ariffin said...

untung r rambut dah ala2 cm jackie chan..hehehe

Anis Salwani said...

huahahaha.akak,bagi kita link belog akak!

Indah Fallen said...

Sejak bila kau jadi duta shampoo bawang ni?
haha
Weh..bila nak tunaikan hajat wayang yg tertunda tu?lama tunggu ni..

Anis Salwani said...

hahaha.faizal ke tu?
sejak bile kau indah pulak????-.-!

hohohoh.boleh jep!nak tengok citer pe? weekend nak?kau pick aku la.takde transport.sob3

Post a Comment